Kerstin Carlson

"Jag har alltid älskat färg. Hemma är väggarna fulla av färg; lime, papaya, cayenne, saffran, guld... Färg får mig att må bra! "

Jag har alltid älskat färg. Hemma är väggarna fulla av färg; lime, papaya, cayenne, saffran, guld...Färg får mig att må bra! Min morfar var konstnär och jag har också länge haft en önskan om att få uttrycka mig genom konsten. 

Denna dröm eller önskan har alltid funnits med mig. Men jag har inte haft tron på att jag kan förmedla det jag känner. Jag har istället uttryckt min kreativitet genom färggranna kläder samt i inredningen i vårt hem som är allt annat än minimalistisk. Jag älskar att hitta olika färgkombinationer i vardagen och fyndar ofta roliga och originella saker på loppisar och i antikaffärer. 

Min andliga tro har jag haft med mig sedan barnsben och mina målningar tar form under skapandet genom den inspiration som kommer till mig. Ibland skapas något som jag inte styr över men främst är det färgerna som är viktiga för mig att förmedla. Under min utbildning till symbolpedagog på Symbolon stärktes mitt självförtroende gällande målandet då jag efter ett intensivt inre arbete kände att jag nu är redo att visa vad jag kan. 

Jag älskar det vackra i livet och det är det jag vill förmedla. Att försöka sätta guldkant på vardagen - det är viktigt för mig!